WhatsApp lanceert binnenkort zakelijke functionaliteiten

WhatsApp heeft vorige week bevestigd dat ze binnenkort de “geverifieerde zakelijke WhatsApp accounts” gaan presenteren. Ze zijn al in de eindfase met het testen van deze nieuwe dienst. Ze zullen met WhatsApp zakelijke oplossingen komen voor kleine en middelgrote bedrijven, tot en met een enterprise oplossing voor grote organisaties, zoals luchtvaartmaatschappijen, banken en verzekeringsmaatschappijen.

Verder hebben ze aangegeven dat bedrijven via WhatsApp nu ook gerichte push notificaties kunnen versturen over hun diensten. Denk bijvoorbeeld aan de vliegtijden voor een luchtvaartmaatschappij. Handig om als consument deze notificaties nu direct in je WhatsApp te krijgen.

WhatsApp gaf aan dat ze ook veel verhalen hadden vernomen van winkeleigenaren, die met hun eigen smartphone WhatsApp gebruikte om in contact te blijven met hun honderden klanten. Deze klanten wisten echter vaak niet dat de winkeleigenaar achter het nummer zat. Dat gaat nu veranderen als dergelijke winkel- of bedrijfseigenaar een ‘verified account’ heeft, zoals je dat ook op andere social media kanalen zoals Twitter ziet. In de aankomende maanden zal het team bij WhatsApp de nodige functionaliteiten gaan testen, om dit soort problemen te tackelen. Zo kun je als bedrijf ook makkelijker, sneller en effectiver communiceren met je klanten, én andersom.

Lees hier meer over wat WhatsApp zélf verteld over deze nieuwe aankomende dienst:

Delen: