WeTransfer alternatief Filemail (oktober 2017)

Het verzenden van grote bestanden via het internet is tegenwoordig een noodzakelijk kwaad. Vooral in de media-wereld worden enorme bestanden over en weer gestuurd, en is de aanwezigheid van een dienst als wetransfer.com een enorme toevoeging op ons dagelijks werk.

Echter, en zo fraai ogende en van Nederlands bodem zijnde WeTransfer heeft het in iedergeval bij mij weten af te leggen tegen enkele interessantere concurrenten. Hoewel WeTransfer met zijn afwisselende achtergrondfoto’s zondermeer nog de fraaiste applicatie in zijn soort is, is dit element wat mij betreft niet een reden om bij WeTransfer te blijven. Het verzenden van grote bestanden is toch vooral iets dat op de achtergrond gebeurd, en dus in een ander tabblad of venster van je browser, of op de achtergrond terwijl je aan het werk bent in een andere applicatie. WeTransfer kent in zijn gratis variant een limiet van 2Gb, en laat dat tegenwoordig toch vaak net te weinig zijn. Er is een betaalde variant, maar waarom zou je betalen als er goede gratis alternatieven zijn?

Toen ik voor de zoveelste keer tegen de 2Gb limiet aan liep omdat ik enkele grote videobestanden moest versturen, ben ik op onderzoek uitgegaan en kwam ik enkele zeer interessante maar nog wat minder bekende alternatieven tegen. Zonder een groot vergelijkend warenonderzoek te analyseren, zal ik gelijk met de winnaar uit de bus komen: dit is www.filemail.com

Filemail geeft de mogelijkheid om maar liefst 30 gigabyte te versturen naar één of meerdere ontvangers. Een download is dan 7 dagen beschikbaar. Dit is tegenwoordig met WeTransfer ook het geval; voorheen was dit 14 dagen. Het verzonden bestand kan in die tijd ongelimiteerd gedownload worden.

Een ander alternatief is myairbridge.com, waarbij je 20 gigabyte gratis kan versturen. Nog steeds 10x zoveel als WeTransfer. Waar je wel rekening mee moet houden is dat een download via MyAirBridge slechts 3 dagen beschikbaar is. Ben je WeTransfer of Filemail gewend, dan moet je dit wel in de gaten houden.

Filemail, MyAirBridge enWeTransfer zijn bestandsoverdrachts-applicatie. Ze zijn dus niet geschikt om online bestanden voor langere tijd op te slaan, zoals de zogenaamde clouddrives. In deze laatste categorie zijn de bekendste mogelijkheden Google GDrive, Microsoft OneDrive, Dropbox en Box. Een interessant gratis alternatief, dat er hoog opgeeft over security is www.mega.co.nz waar je maar liefst 50 Gb kunt opslaan.

Op zoek naar andere alternatieven? Bezoek dan eens deze pagina:
http://alternativeto.net/software/filemail/

Delen: