Mobiel betalen met Bitcoins

Jack Dorsey: bekend als oprichter van Twitter, is inmiddels ook CEO van Square: een nieuwe dienstverlener gericht op betalingsverkeer. Met hun Cash app is het nu ook mogelijk om Bitcoins te kopen en verkopen. In november jl. was het alleen nog voor een select gezelschap beschikbaar in een testfase, maar inmiddels hebben de meeste gebruikers van de app al de mogelijkheid om te betalen met de bekendste cryptocoin.

Square zegt dat de Cash-app gebruikers de mogelijkheid biedt om Bitcoins te verzenden en te ontvangen, tussen familie en vrienden. Het bedrijf benadrukt ook dat de prijzen van Bitcoin “volatiel en onvoorspelbaar” kunnen zijn en vraagt haar gebruikers “verstandige financiële beslissingen te nemen”. “We hebben het nu erg makkelijk gemaakt om Bitcoins rechtstreeks te kopen en verkopen vanuit je Cash App-saldo. En dat met een enorme snelheid.”

Voorlopig is de functie met name gericht op Amerika, en dan nog niet eens alle staten (in verband met strenge voorschriften en wetgeving aldaar). Het zal waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn dat we dergelijke betaalopties ook in Europa aantreffen. De populariteit van mobiel betalen en terugbetalen stijgt snel, zoals de ING al een betaalverzoeksmogelijkheid (mooi Scrabble woord) heeft, of zoals je misschien al kent van de redelijk bekende Tikkie-app.

Wij kijken in iedergeval uit naar meer van dit soort betaalmethoden en –platforms! Het sluit ook aan op onze visie als het gaat om een toenemende vorm van mobiele ontwikkelingen.

Delen: