Miljoenen jongeren verlaten Facebook in 2018

In Amerika wordt in 2018 een enorme afname van (met name) jongere gebruikers van Facebook verwacht. Volgens onderzoeksbureau eMarketer, zal bijna 6% van de gebruikersgroep tussen 18 en 24 jaar Facebook verlaten.

Je hoort het wel vaker om je heen: mensen die Facebook moe zijn (wat eigenlijk wat zegt over de vrienden die ze hebben of volgen), maar wel het account blijven aanhouden. Nu is echter uit onderzoek gebleken dat er mensen echt concreet hun Facebook accounts gaan beëindigen dit jaar. Een groot deel zal dan naar Instagram verschuiven (als ze hier al niet actief op zijn), en een nog groter deel naar Snapchat.

Snapchat zal waarschijnlijk ook een groeispurt meemaken in de oudere leeftijdscategorieën. Deze verwachting komt ook voort uit het feit dat Snapchat haar applicatie eenvoudiger in gebruik zal maken. De vraag is dan vervolgens weer of de jeugd die nu zo actief is op Snapchat dan nog wel actief zal blijven op Snapchat, of dat er weer een ‘new kid on the block’ op dat gebied zal komen. Snapchat zal natuurlijk veel jonge gebruikers verliezen, als hun ouders of zelfs opa en oma op Snapchat actief zullen zijn: niet echt cool natuurlijk. Dat is precies waar Facebook nu ook last van heeft. De groep tussen 40 en 75 jaar is ook actief op Facebook, en de jeugd vind dat maar zo/zo.

Facebook heeft een soortgelijk probleem in Groot Britannië, waar met name de groep van 12 tot 17 jarigen het platform zal verlaten tussen nu en 2020. Deze beweging zagen ze vorig jaar in 2017 al ingezet worden. We zijn benieuwd waar het toe zal leiden, en wat de nieuwe uitlaatklep van de jeugd zal worden.

Meer weten over hoe social media platforms voor jouw bedrijf of merk van waarde kunnen zijn? Neem dan eens contact met ons op, om te sparren over uw digitale strategie.

Delen: