Hoe een digitale bank bijna 80 miljoen euro aan investering ophaalde

By 24 Brick Lane No comments

Monzo groeide in nog geen jaar tijd met bijna 300% naar 470.000 actieve gebruikers. In hun laatste investeringsronde zaten enkele grote en indrukwekkende investeringsmaatschappijen.

Monzo is een officiële Britse bank die alleen via een mobiele app opereert. Baanbrekend voor nu, maar misschien weten we in de toekomst niet meer beter? Het is wat mij betreft in iedergeval zéker niet erg om het taaie, stoffige bankwezen op te laten schudden door wat nieuwe initiatieven. Monzo heeft nu een geschatte waarde van bijna 300 miljoen euro. Twee miljoen euro van de nieuwe investering is in iedergeval gereserveerd om de 8.000 mensen die in het verleden aan de Monzo crowdfunding aktie hebben meegedaan, de mogelijkheid te geven om meer te investeren, mochten zij dit willen. Monzo heeft ook de snelste crowdfunding campagne op haar naam staan: meer dan 1 miljoen euro in iets meer dan anderhalf minuut; zeer indrukwekkend.

De CEO van Monzo, Tom Blomfield, heeft aangegeven dat de investering enorm aan hun groeistrategie bijdraagt. Ze hopen in 2018 een net zo sterke groei te kunnen doormaken. Het doel van Monzo is altijd geweest dat consumenten zo makkelijk en rendabel als mogelijk hun eigen geld kunnen beheren. Monzo is verder ook druk bezig met het aantrekken van goede en getalenteerd personeel. Ze willen een zo groot mogelijk bereik genereren en de wereld op financieel gebied inzichtelijker en beter te maken. Met de huidige mening van veel mensen (met name zelfstandig ondernemers) over het bankwezen, is het niet gek en goed dat er nieuwe spelers op staan. Alleen uit sympathie zal Monzo al veel verkeer en (mits ze het goed doen) nieuwe klanten aantrekken. De investering zal dus onder andere gebruikt worden voor nieuw personeel, verbetering van producten en bekendheid via marketing genereren.

Monzo is gevestigd in London, en bestaat reeds uit een team van meer dan 210 medewerkers. Ze zijn dus ambitieus, serieus en groeien hard: ik ben benieuwd waar ze over een jaar staan, en het is een kwestie van tijd dat wij er in Europa en/of Nederland meer van gaan horen.

Delen: